U bent hier: Home  »  4g  »  Toepassing 4G Internetverbindi

4G van mobiel naar vast internet voor de buitengebieden

4G wordt nu nog vooral in verband gebracht met smartphones. Maar vanaf heden kunnen ook laptops, pc’s, telefoons en servers worden verbonden met dit snelle 4G-netwerk. Hier wordt gebruik gemaakt van speciale 4G routers.

Zo kunnen mensen die in het buitengebied wonen en werken, gebruik maken van deze snelle verbinding, die 4G heet!

Providers

Er zijn momenteel 4 providers met een landelijk of bijna landelijk dekkend 4G-netwerk: KPN, Vodafone, Tele2 en T-Mobile. Het Internet Huis is provider onafhankelijk. Maar wij zijn er trots op dat we voor de verdere technologische ontwikkeling van 4G met enkele providers een strategische samenwerking zijn aangegaan.

Zo helpen we alle Nederlanders om met een hoogwaardige 4G-aansluiting overal en altijd te kunnen internetten.

4G in relatie tot glasvezel

In Nederland bestaan veel initiatieven om in het buitengebied glasvezel aan te leggen. In deze gebieden, die veelal buiten de bebouwde kom liggen, heeft nog niet iedereen toegang tot een goede internetvoorziening. Glasvezel levert de beste verbinding maar is ook duur, zeker in vergelijking met 4G. 

Nadeel glasvezel

Het duurt vaak lang voordat glasvezel kan worden aangelegd. Veel glasvezelprojecten inventariseren bij de bewoners in het buitengebied eerst of er interesse is om te worden aangesloten. Deze inventarisaties en de besluitvormingen hierover duren lang. En ook al wordt er glasvezel aangelegd, dan nog worden nooit alle bewoners in het buitengebied aangesloten. Een enkele woning, net aan de overkant van het kanaal bijvoorbeeld, zal geen glasvezelverbinding krijgen.

Voordeel 4G

  • Een 4G-verbinding is direct leverbaar, mits er dekking is
  • 4G is een snelle en stabiele verbinding
  • Een 4G verbinding is betaalbaar
  • Abonnementen zijn flexibel en eenvoudig opzegbaar
  • 4G kan natuurlijk een permanente voorziening zijn, maar ook tijdelijke; denk aan evenementen, bouwprojecten of in afwachting van glasvezel

Databundel

Maar welke databundel past nou bij mij? Wat is mijn dataverbruik?
Dit zijn allemaal vragen waar Het Internet Huis in adviseert en welke provider het beste bij je past. Op onze site staat een handig tooltje “Je verbruik” hiermee kun je zien wat je verbruik ongeveer is. 

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten?

Maak een afspraak
Design & development by:
Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 97 00 18 35 35 351 Vandaag beschikbaar: 09:00-17:00
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Pak dan uw telefoon en gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.